Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Nu lämnar hon moderklubben

En av Sävehofs starkast lysande stjärnor, Jamina Roberts, lämnar nu laget för en karriär i Europa. Nu flyttar hon och pojkvännen Emil Berggren till Ungern, det skriver Handbollskanalen.

Trots att Jamina Roberts tampades med en knäskada tidigare under säsongen har hon kämpat på planen för sitt lag. Under den gångna säsongen har hon varit en av Sävehofs främsta målgörare.

– Jamina är alltid en bra spelare på planen. Hon är duktig och populär i både laget och hos publiken, säger Stefan Albrechtson, klubbdirektör för Sävehof.

Men förutom skadan har hon också kämpat med att få mer tid med pojkvännen Emil Berggren som varit proffs i tyska HSG Wetzlars. 

Nu blir det möjligt. I höst flyttar de båda till Ungern. Enligt Handbollskanalen är Roberts klar för toppklubben Érdi VSE och Berggren har kommit överens med Budakalás KC, som håller till utanför Budapest. 

Vad tror du om hennes chanser i Europa? 

– Hon har ju haft lite problem med skador nu under säsongen. Men en frisk och skadefri Jamina håller i alla lag och i alla positioner, säger Stefan Albrechtsson.

GP söker just nu Jamina Roberts för en kommentar angående flytten. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.