Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Nu återvänder han till IFK

Billy Nordström gör comeback i IFK Göteborg efter att ha varit utlånad till Varbergs Bois. 22-åringen återvänder till Göteborg redan under dagen för att delta i u21-matchen mot Halmstad. – Det känns väldigt bra och oerhört inspirerande att komma tillbaka, säger Billy Nordström.

I januari 2017 förlängde Nordström sitt kontrakt i IFK Göteborg med två år plus option på ytterligare ett år. Samtidigt blev det klart att han lånades ut till Varbergs Bois över säsongen 2017. Men nu står det alltså klart att han återvänder till Göteborg.

– Vi är glada att ha Billy tillbaka här hos oss, säger sportchef Mats Gren till Blåvitts hemsida.

– Det känns stort, det bara spritter i benen, säger Billy Nordström.

Vänsterbacken har varit given i startelvan och spelat 13 matcher, samtliga från start, för Varberg i superettan. Nu väntar istället allsvenskt spel med IFK Göteborg i höst. 

– Vi har beslutat att återkalla Billy från det lån han hade hos Varberg och är glada att ha honom tillbaka på Kamratgården, säger Mats Gren. 

"Utvecklat mitt spelsätt"

Billy ansluter till Blåvitt redan under tisdagen och kan komma att delta redan i eftermiddagens u21-match borta mot Halmstads BK. 

– Min målsättning är att få gå in och spela mycket och verkligen bevisa på träningarna att jag vill det här., säger Billy Nordström. 

Han spelade totalt 13 matcher för Varbergs BoIS under vårsäsongen.

– Jag tar med mig mycket från Varberg, som bland annat matchrutiner. Sen så tycker jag att jag har utvecklat mitt spelsätt till mer seniornivå. Dessutom har jag fått många nya vänner.

– Jag vet skillnaden på spel i Varberg jämfört med IFK. Enligt mig är IFK ett riktigt topplag, och jag tror inte att det kommer ta allt för lång tid för mig att komma tillbaka.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.