Peder Fredricson har haft ett framgångsgrikt år, och nu är han ny världsetta.
Peder Fredricson har haft ett framgångsgrikt år, och nu är han ny världsetta. Bild: PETTER ARVIDSON

Nu är Peder Fredricson världsetta – första svensken på nio år

Sverige har världens bästa hoppryttare. I senaste rankingen står nämligen Peder Fredricsons namn högst upp.
– Jag kan nästan inte tro att det är sant, säger 49-åringen i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Det är nio år sedan sist. 2012 var Rolf-Göran Bengtsson världsetta i hästhoppning, under tio månader. Sedan dess har inte Sverige haft någon ryttare högst upp i världsrankingen.

Fram till nu.

För i den senaste rankingen har svenske stjärnan Peder Fredricson hamnat allra högst upp. Detta bland annat efter flera framgångar under OS i Tokyo, samt EM-brons och segrar i GP.

”Som att bestiga världens högsta berg”

Att bli världsetta har varit ett mål länge för Peder Fredricson – och nu har han alltså lyckats.

– Det har känts som att bestiga världens högsta berg och jag har varit nära toppen några gånger, men alltid ramlat ner igen. Därför känns det helt fantastiskt att nu nå hela vägen upp till toppen och sätta flaggan, säger stjärnan i ett pressmeddelande från svenska ridsportsförbundet.

ANNONS

Näst bäste svensk på listan är Henrik von Eckermann som ligger åtta. Malin Baryard Johnsson är på 50:e plats och Douglas Lindelöw är 87:a.

I sommarens OS tog Peder Fredricson guld i laghoppning tillsammans med Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann. Det blev även ett silver individuellt. Senare tog Fredricson även brons i EM.

Peder Fredricson har även vunnit Jerringpriset två gånger. Han vann både 2016 och 2017.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS