Novak Djokovic. Arkivbild.
Novak Djokovic. Arkivbild. Bild: Andy Brownbill/AP/TT

Novak Djokovic historisk världsetta

Förra veckan tangerade han Roger Federers rekord. Nu är Novak Djokovic ensam på toppen. Den 33-årige serbiske världsstjärnan har varit världsetta i 311 veckor, vilket är en mer än Federer.

ANNONS
|

"Det uppmuntrar mig verkligen att gå längs legendarer och andra stora spelare i den här sporten,” säger Djokovic i ett pressmeddelande.

"Att veta att jag har förtjänat min plats bland dem genom att följa min barndomsdröm, det är en vacker bekräftelse på att när man gör saker av kärlek och passion så allt är möjligt."

Djokovic gör comeback om två veckor

Djokovic – som varit borta på grund av skada sedan Australien Open-segern i Melbourne i februari – har meddelat att han gör comeback i Masters-tävlingen i Miami med start 22 mars.

Även när det gäller Grand slam-titlar närmar sig serben både Federer och Nadal. Djokovic har tagit 18 stycken, två färre än de Federer och Nadal.

ANNONS

Antalet veckor som världsetta:

1) Novak Djokovic, Serbien: 311.

2) Roger Federer, Schweiz: 310.

3) Pete Sampras, USA: 286.

4) Ivan Lendl, Tjeckien: 270.

5) Jimmy Connors, USA: 268.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS