Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tidigare Eskilstunaspelaren Louise Quinn står utan klubb efter att Notts County lagt ner sitt damlag. Arkivbild.

Notts County lägger ner damlaget

Ekonomin går inte ihop. Brittiska fotbollsklubben Notts Countys ägare meddelade på fredagen att damlagets verksamhet läggs ned – bara två dagar före starten på vårsäsongen av högstaligan Women's Super League. Laget har strukits ur serien och flera landslagsspelare står utan klubb.

Beslutet att inte fullfölja säsongen gör att bland andra den förra Eskilstunaspelaren Louise Quinn, som representerar Irland, och den engelska landslagstrion Laura Bassett, Jade Moore och Jo Potter plötsligt står utan klubb.

Och med transferfönstret stängt är det inte säkert att de tillåts hitta en ny arbetsgivare.

"Jag är förkrossad över att vi inte kan fortsätta med damernas satsning, men siffrorna går helt enkelt inte ihop. Att fortsätta hade inte varit annat än ekonomiskt självmord", säger Notts Countys ägare Alan Hardy i ett uttalande på klubbens webbplats.

Hardy tog över klubben, som både på herr- och damsidan har en stökig ekonomisk bakgrund, i december. Då hoppades han kunna bli av med bland annat en stor skatteskuld, men förhandlingarna med både det brittiska skatteverket och fotbollsförbundet FA har inte gått vägen.

Enligt Hardy skulle det kosta cirka 5,8 miljoner kronor att driva damlaget under säsongen, medan intäkterna beräknades hamna på 321 000 kronor.

Notts County spelade final i FA-cupen 2015, och slutade sexa i ligan 2016.

Laget skulle ha mött Arsenal i säsongens första match på söndag, men stryks nu ur serien.