Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Northugs pik mot svenskarna: "Vet inte vad en pall är..."

Petter Northug har haft en tung säsong så här långt och dagens masstart i Falun var inget undantag för stjärnan som slutade på 31:a plats. Men pika svenskar, det kan fortfarande Northug. – Det är pinsamt för Calle (Halfvarsson) att han har blivit slagen så mycket av mig, säger han till Sportbladet.

VM i Lahtis är bara veckor bort men Petter Northugs form lyser fortfarande med sin frånvaro. I söndagens masstart i Falun slutade den norske stjärnan på 31:a plats, över tre minuter bakom segraren Emil Iversen.

– Hade jag varit Petter, hade jag varit bekymrad. Han är långt bak. Men det är fortfarande ett tag till VM. Han är lurig, säger Iversen till Sportbladet.

Den dåliga formen till trots så har Northug fortfarande nära till pikarna mot sina svenska konkurrenter.

"Pinsamt för Calle"

Om Calle Halfvarsson, som slutade trea i masstarten, säger han så här:

– Det är pinsamt för Calle att han har blivit slagen så mycket av mig de senaste åren. När vi kommer i lika bra form så kommer jag att slå honom.

Emil Jönsson, ett favoritoffer för Northug, fick även han sig en känga efter att han innan loppet sagt att han skulle bli besviken om Northug inte tog en pallplats.

– Emil Jönsson vet inte vad en pall är..., var Northugs reaktion på det.

Men en som ofta klarar sig från norrmannens pikar är Johan Olsson, som Northug lyfter fram som en av favoriterna på 15 kilometer under VM som startar den 22 februari.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.