Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Norska stjärnornas ilska: "Det är grisigt"

De norska skidåkarna brukar vara nöjda med sina boenden under tävlingarna. När världscupen dock kom till finska Lahtis var det inte direkt något lyxhotell som de norska stjärnorna hamnade på.
– Det är grisigt, säger Heidi Weng till NRK.

Heidi Weng, Therese Johaug och de andra norska stjärnorna brukar bo bra när det är dags för tävlingar runt om i världen. Senast när SkiTour avgjordes bodde de norska skidåkarna på ett lyxhotell.

Något som då väckte lite avundsjuka hos flera andra åkare som inte alls fick bo lika bra.

Men de norska skidåkarna skulle få vara med om något helt annat när världscupen rullade vidare till Finland och Lahtis. Då var det inget lyxboende som väntade för Therese Johaug och de andra i det norska landslaget.

– Man får inte tro att norrmän bara bor på lyxhotell. Vi blir också placerade på andra ställen. Jag och Ingvild fick städa, vi tvättade golv och fönster. Och handduken var inte vit efteråt, om vi säger så, säger Therese Johaug till NRK.

Heidi Weng var inte heller helt nöjd med boendet som erbjöds.

– Det var grisigt där. Jag tror att jag måste städa lite när jag kommer tillbaka.

Enligt NRK är det norrmännen själva som har valt boendet, det är nämligen landslagschefen Eirik Myhr Nossum som bestämt att skidåkarna ska på där mycket tack vare läget på hotellet.

– De hotellet vi brukar bo på totalrenoveras nu. Det är få hotell att välja mellan. Vi kan inte bo på absolut topplyx alltid. Allt som allt är vi nöjda, säger han till NRK.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.