Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Norska stjärnans udda hyllning till Johan Olsson

Didrik Tönseth har dominerat den norska säsongspremiären i Beitostölen - med ett par svenska landslagshandskar på händerna. – En hyllning till Johan Olsson, säger Tönseth.

Efter de norska dopingskandalerna har det varit infekterat mellan svensk och norsk längdskidåkning. Från svenskt håll har det riktats skarp kritik mot Norge för skandalerna, där både Therese Johaug och Martin Johnsrud Sundby testat positivt för doping. Norge i sin tur menar att Sverige har gått för hårt åt den sargade nationen.

Men mellan ländernas åkare verkar det inte råda några större stridigheter. Det visar inte minst Didrik Tönseth, som i Martin Johnsrud Sundbys frånvaro dominerade den norska säsongspremiären i Beitostölen. 

Tönseth tog i fredags hem både 15 kilometer fristil och 15 kilometer klassiskt. Anmärkningsvärt? Han gjorde det med ett par svenska landslagshandskar på händerna - som hyllar den comebackande svenske längdstjärnan Johan Olsson, som vann 15 kilometer klassiskt i den svenska säsongspremiären i Bruksvallarna.

– Det är kul att han är tillbaka, säger Tönseth om Olsson till NRK.

Om handskarna: 

– Det var en hyllning till Johan Olsson. 

Och Tönseth verkar ha stort fokus på Olsson, som i VM-stafetten i Falun krossade norrmannen när de möttes på en sträcka. 

– Jag blev förödmjukad då, säger norrmannen.

– Jag känner att jag har lite ouppklarat med honom efter VM-stafetten i Falun. Jag hoppas på revansch i år. 

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.