Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Norska skidstjärnan Vibeke Skofterud död i olycka

Norska OS-hjältinnan Vibeke Skofterud har påträffats död. Norska polisen meddelar att det mesta tyder på att hon har omkommit i en vattenskoterolycka, rapporterar VG.

Enligt norska VG har polisen bekräftat i ett pressmeddelande att man funnit den norska OS-medaljören död vid lunchtid under söndagen. Skofterud anmäldes saknad klockan ett natten till söndag och påträffades på ön St Helena i Arendals kommun, sydöstra Norge.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Kvinnan är identifierad och det är 38-årige Vibeke Skofterud som är den omkomna. Det fanns en vattenskoter på platsen och allt tyder på att detta var en vattenskoterolycka, säger operationsledaren Sveinung Alsaker till VG.

"Som ett stort hål"

Skidvärlden sörjer den plötsliga bortgången. Charlotte Kalla var en av de svenska åkarna som i många år tampades med Skofterud i spåren.

"Den tragiska nyheten kom som en chock för mig. Det känns obehagligt och svårt att ta in att en sån levnadsglad, positiv och energifylld idrottskamrat som Vibeke Skofterud inte längre finns med oss" skriver hon i ett sms till Expressen.

Norska skidförbundskaptenen Vidar Løfshus till NTB:

– Detta är bara djupt tragiskt. Mina tankar går till alla de närmaste vännerna och familjen. Det är som ett stort hål där världen rasat samman.

Jobbat som TV-expert

Vibeke Skofterud har bland annat ett OS-guld i stafett från 2010 samt även VM-guld i stafett 2005 och 2011 på meritlistan.

Dessutom vann hon Vasaloppet 2012 som första norska sedan en officiell kvinnoklass infördes 1997. Hon satte även ett nytt rekord i kvinnoklassen med tiden 4,08.24.

Hon avslutade sin karriär 2015 för att jobba med tv, hon har bland annat varit expert för Eurosport under deras OS-sändningar. Hon har dessutom setts som en kandidat till att ta över tränarrollen för de norska skiddamerna.

Vibeke Skofterud blev 38 år gammal.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.