Håkon Brusveen (höger) har dött 93 år gammal
Håkon Brusveen (höger) har dött 93 år gammal Bild: NTB

Norska skidlegendaren Håkon Brusveen död – 93 år gammal

Norske skidlegendaren och OS-guldmedaljören Håkon Brusveen har dött 93 år gammal, det rapporterar norska medier.

ANNONS
|

Håkon Brusveen föddes 1927 i Lillehammer och blev odödlig i Squaw Valley 33 år senare. Då stod norrmannen för sina två främsta meriter när han vann OS-guld på 15 kilometer och OS-silver i stafetten.

Efter karriären blev han en folkkär profil i Norge som expert i NRK:s sportsändningar.

Nu kommer beskedet att skidlegendaren dött, 93 år gammal. Till NRK berättar sonen Björn Brusveen att han Håkon vårdades till och från på sjukhuset i Lillehammer innan han somnade in under onsdagen.

– Det är inte bara en stor skidåkare men också en person med en stor röst. Det en av våra riktigt stora legendarer som har gått bort. En som har varit med oss länge och en som kommer bli ihågkommen längst, säger NRK:s kommentator Jan Petter Saltvedt.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS