Norska piken efter svenska kärleksdramat: ”Vi har gottat oss”

Inför skidskyttesäsongen fick kärleksdramat i det svenska landslaget stor uppmärksamhet – även i Norge. Något som de norska åkarna tog del av.
– Vi har njutit under hösten med den sagan, säger Tarjei Bö till Sportbladet.

ANNONS
|

En dryg månad innan helgens skidskyttepremiär i Östersund fick ett kärleksdrama i det svenska skidskyttelandslaget stor uppmärksamhet. Hanna Öberg och Jesper Nelin som länge varit ett par hade meddelat att de gått isär och nu stod det klart att Hanna Öberg blivit tillsammans med landslagkamraten Martin Ponsiluoma. Och dessutom hade Ponsiluomas ex Fanny och Jesper Nelin funnit kärleken hos varandra.

– Vi var ett sammansvetsat landslag innan, men så är det inte riktigt nu. Jag vet inte om vi kommer att bli kompisar igen, sa Jesper Nelin om de förändrade relationerna i landslagstruppen.

LÄS MER:Skidskyttestjärnorna bytte partners med varandra

När nyheten om de nya kärleksparen briserat tonade Hanna Öberg ner dramat i en intervju med TT:

ANNONS

– Vi har dragit ett streck och gått vidare. Jag har inga problem med honom. (Jesper Nelin). Jag är bara glad att han också har hittat kärleken och de är glada tillsammans.

Några som följt det svenska kärleksdramat är de norska skidskyttarna, det berättade Tarjei Bö, tvåa i premiären i Östersund, efter det inledande distansloppet på lördagen.

– Det var väldigt bra gossip att läsa om. Vi har njutit under hösten med den sagan. Vi hoppas det fortsätter i vinter med nya skandaler i OS, säger Bö till Sportbladet.

LÄS MER:Skidskyttarna efter dramat: "I kärleksform"

I spåret i Östersund hade de norska åkarna större lycka än de svenska. Åkningen funkade för svenskarna men det bommades på tok för mycket i lördagens distanslopp. På herrsidan blev Jesper Nelin bäste svensk på tolfte plats och på damsidan var det Mona Brorsson som vann den svenska kampen och slutade på en elfteplats. Norge hade två man på herrpallen (vinnaren Sturla Holm Laegreid före Tarjei Bö) och på damsidan blev Emelie Kalkenberg bästa norska på sjunde plats.

På söndagen är det sprintävlingar i Östersund.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS