Ingvild Flugstad Østberg när hon tränade med norska landslaget i juni.
Ingvild Flugstad Østberg när hon tränade med norska landslaget i juni. Bild: Terje Pedersen

Norska längdstjärnan långtidsskadad igen

Den norska längdskidstjärnan Ingvild Flugstad Østberg har återigen drabbats av en skada. Ett brott i foten gör att hon förväntas vara borta i flera månader, det säger norske landslagsläkaren Øystein Andersen till NRK.

ANNONS

Skadan kommer av den belastningsskada som hållit Flugstad Østberg borta från träning sedan i mars. I juni var hon tillbaka och tränade med landslaget men nu kommer alltså ännu en skada.

– Sådana skador vittnar om att balansen i rehabiliteringen och träningen inte är optimal. Hon har varit en rehabiliteringsfas och när belastningen ökar igen, så blir man sårbar för sådana skador, säger landslagsläkaren Øystein Andersen till NRK.

– I princip kommer hon att vara borta lika länge som förra gången, det vill säga ett par månader.

Detta är en av flera tuffa motgångar för den 29-årige stjärnan som hade startförbud under början av förra säsongen på grund av hälsoskäl.

ANNONS

– Det här är naturligtvis väldigt tråkigt och jag kommer att göra vad jag kan för att ta mig igenom detta. Men tiden och balansen mellan träning, vila och näring inte varit optimal, säger Ingvild Flugstad Østberg i ett pressmeddelande från det norska skidförbundet.

Världscupen är tänkt att starta i Ruka, Finland, den 27 november.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS