Norska kritiken mot Kalla: "Kan ödelägga sporten"

Landslagsledningen vill ge Charlotte Kalla fullt stöd - trots att hon bestämt sig för att träna på egen hand. Det gillar inte det norska skidlandslagets chef, Vidar Løfshus. - Hon kan ödelägga sporten, säger han till Dagbladet.

ANNONS
|

I slutet av april bestämde sigCharlotte Kalla för att bryta med detsvenska längdskidlandslaget för att i stället fortsätta träna på egen hand. En satsning hon själv har beskrivit som ett försök att bryta mönstret förnå tillbaka till toppnivå.Trots dissen mot landslaget vill den svenska landslagsledningen fortsätta att stötta längdskiddrottningen.Det gillas inte i grannlandet.Norskalängdskidlandslagets chef,Vidar Løfshus, riktade redan när Kalla offentliggjorde sitt beslut skarp kritik mot 28-åringen.

- Hon gör något dumt för sig själv och något dumt för hela Sverige. Vi i Norge tror på landslagsmodellen och alla våra erfarenheter pekar på att åkarna utvecklar sig bäst under kollektiv träning och när de är med i landslaget, sa han då.

ANNONS

Och nu fortsätter han att svinga mot längdskidåkerskan och den svenska landslagsledningen, som trots Kallas beslut om att överge landslaget har erbjudit henne full support.

- Det låter inte som en bra idé. Det skulle vi aldrig ha tillåtit i Norge. Här tänker vi helt annorlunda. Antingen är du med i landslaget eller så är du det inte. Väljer du att stå utanför landslaget så får du inte tillgång till våra resurser.

Några av de tillgångar som landslagsledningen fortsatt låterCharlotte Kalla använda sig av är vallateam, det medicinska teamet och hjälp med exempelvis mediekoordinering.

ANNONS