Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Norska hånet mot Sverige: "Spelar i en lägre division"

Det var inget snack när singelmixedstafetten skulle avgöras. Det blev ännu ett guld för Norge och efter segern kom pikarna mot svenskarna ganska omgående.
– Vi är eliten, svenskarna spelar i en lägre division, säger Johannes Thingnes Bö, enligt Expressen.

Det gick undan direkt för Norge.

Det började med att Marte Olsbu Röiseland flög fram och tog snabbt tag om ledningen. Att hennes lagkamrat, Johannes Thingnes Bö, hade problem med skyttet gjorde inte särskilt mycket den här gången.

För Tyskland och Frankrike fick nöja sig med en andra- respektive tredjeplats.

För att rå på Norge var det ingen som kunde göra.

Guldet var den sjunde medaljen för Norge under skidskytte-VM och det är siffror som gör att medaljligan givetvis toppas av Norge.

Bö: "Lite som fotboll"

Både Marte Olsbu Röiseland och Johannes Thingnes Bö har båda radat upp medaljer under mästerskapet. Segern i singelmixedstafetten var andra gången som Johannes Thingnes Bö klev upp på pallen och efter det var han snabb med att pika svenska skidskyttarna som fortfarande väntar på att ta sin första medalj under mästerskapet.

– Det är lite som fotboll, vi spelar i en högre liga. Vi är eliten, Sverige i en lägre division, säger Johannes Thingnes Bö, enligt Expressen.

I stafetten som Norge alltså vann före Tyskland och Frankrike blev det en fjärdeplats för Sverige genom duon Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson.

– Det är bara att gratulera Sverige till en ny fjärdeplats, säger Thingnes Bö .

För svensk del är det nu stafetter under lördagen och masstart på söndag som gäller om det ska bli några medaljer den här gången.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.