Casper Ruud.
Casper Ruud. Bild: Alberto Pezzali/AP/TT

Norska fiaskot: Casper Ruud utslagen i Båstad

Casper Ruud har en fin grussäsong bakom sig där han gick till final i Franska Öppna. Men i Båstad blev det respass redan i andra omgången.

ANNONS
|

Norske tennisstjärnan Casper Ruud åkte ut i den andra omgången i ATP-turneringen i Båstad med 1–2 i set.

Norrmannen är förstaseedad i turneringen och regerande mästare men besegrades av argentinaren Francisco Cerundolo med siffrorna 4–6, 6–3, 5–7.

Efter gårdagens knall när danske Holger Rune åkte ut visade det sig att överraskningarna skulle hålla i sig i Båstad.

Första set var jämnt men 39-rankade Cerundolo höll undan till 6–4. Världsfemman Ruud ville dock inte ge sig utan visade klass och utjämnade i andra set med klara 6–3.

I tredje set var Ruud i brygga men hämtade upp ett 2–4-underläge i game till lika då han bröt argentinarens serve. Inför sista game såg det ut att gå till tiebreak men Cerundolo bröt norrmannens serve och vann sista avgörande set 7–5.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS