Norsk skidstjärna lägger av

Den norska sprintstjärnan Maiken Caspersen Falla har åkt sin sista tävling. 31-åringen gör som Johaug och Kalla och avslutar karriären.
– Det är lite vemodigt för längdåkning har varit mitt liv i så många år, säger hon till VG.

ANNONS
|

Ytterligare en norsk skidstjärna lägger av. Maiken Caspersen Falla följer efter Therese Johaug och meddelar att nu är det slutskidat i tävlingsspåren.

– Det är lite vemodigt för längdåkning har varit mitt liv i så många år, säger Falla till VG.

31-åringen tog tio VM-medaljer och tre OS-medaljer under sin tolvåriga landslagskarriär, bland annat ett OS-guld i sprint 2014. Och hon fick avsluta sin sista säsong med en världscupseger, i sprint i Drammen i mars.

– Det känns bra, det var rätt tid att sluta. Det har varit ett äventyr, säger Falla.

Hon fortsätter:

– Jag är stolt över det jag har gjort. Jag har inte haft så mycket tid att tänka på det under karriären för det har hela tiden varit fokus på att nästa grej är det viktigaste. Nu ska jag tillåta mig att vara stolt, säger hon till VG.

ANNONS

Stina Nilsson, som som längdskidåkare hade många dueller med Falla, hyllar norskan:

– Hon har haft en fantastiskt fin karriär. Men det är inget konstigt att hon lägger av. Om hon känner att hon är nöjd så är det ett jättebra beslut. Vi har haft jäkligt många bataljer, jag är väldigt tacksam för det. Vi har utvecklat varandra, säger hon till SVT.

LÄS MER:SM-silver för Nilsson i återkomsten

LÄS MER:Therese Johaug lägger av

LÄS MER:Kallas dramatiska karriär med toppar och dalar

LÄS MER:Charlotte Kalla lägger av som skidåkare

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS