Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tobias Heintz i en U21-landskamp för Norge. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT
Tobias Heintz i en U21-landskamp för Norge. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Norsk mittfältare klar för BK Häcken: ”Haft koll på honom”

Norrmannen Tobias Heintz, 22, är klar för BK Häcken. Mittfältaren ansluter på ett fyraårskontrakt från turkiska Kasimpasa.
– Häckens intresse var en prioritet för mig, säger Tobias Heintz.

Tobias Heintz har gjort 62 matcher i norska Eliteserien för Sarpsborg 08. Han lämnade klubben för turkiska Kasimpasa – som spelar i landets högstadivision – i januari 2019, men har inte lyckats ta en ordinarie tröja där. Han lånades i stället tillbaka till Sarpsborg 08 under hösten 2020 och bröt nyligen kontraktet med sin turkiska klubb.

– Ända sen jag slog igenom i Norge har jag tänkt att jag vill spela i Sverige någon gång. När jag bröt kontraktet med Kasimpasa och fick reda på BK Häckens intresse så var det från första början prioritet ett för mig. Jag hade många alternativ att välja mellan, men BK Häcken kändes som det mest spännande och jag är jätteglad över att vara här, säger Heintz.

Häckens sportchef Martin Ericsson:

– Vi får in en skicklig offensiv spelare som gillar att hitta lösningar i spelet. Han värvas in som ”tia”, men kan också spela på en kant. Bra teknik, kvick i steget och kombinationsstark, säger han till klubbens hemsida.

Heintz har gjort två mål på nio U21-landskamper för Norge.

– Trots sin unga ålder har han en gedigen meritlista och internationell erfarenhet både från Sarpsborg, landslag och Kasimpasa. Vi har haft koll på honom innan och är glada över att vi lyckats lösa den här övergången, säger Martin Ericsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.