Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Norges Michael Haga (85) gratuleras av Thomas Valkvae Olsen efter Norges 3–1-mål.

Norsk kross gav nytt kontrakt

Norge gjorde sex mål i sista perioden när laget krossade Italien med 7–1. Segern innebar att Norge fixade fortsatt spel i A-VM.

Segern var Norges andra raka i VM efter fyra inledande förluster.

Vinsterna över Österrike, på nationaldagen i fredags, och Italien innebär att Norge nästa år gör sitt 15:e raka A-VM.

Men det var inte så att Haga och hans lagkamrater slog frivolter av glädje efter vinsten.

- Det känns både och. Vi hade hoppats kunna ta oss till kvartsfinal, men att hålla oss kvar var väl nästa mål. Vi har en ny generation som kommer upp i landslaget och vi har väl inte riktigt det lag som vi hade för några år sedan, sade Haga.

Avgörandet kom sedan Italien satt press på Norge med ett reduceringsmål fram till 1–2. Angelo Miceli gjorde Italiens första VM-mål – efter 40 insläppta baklängesmål – och fick en jätteovation från publiken på läktarplats.

Men bara 1.52 efter reduceringen styrde Haga in 3–1 och nerverna släppte.

Den 27-årige forwarden öste in poäng i degraderade Mora – 15 mål och 32 poäng – och tar nu klivet till SM-finalförloraren Djurgården.

- Det blir roligt att komma till ett lag som kämpar i toppen och har visat att de är riktigt duktiga på att utveckla spelare. Jag har haft en bra säsong produktionsmässigt, men tycker att jag kan ta ytterligare steg i Djurgården, sade han.

Italien och Österrike gör upp i en helt avgörande match på måndag om vilket lag som ska undvika nedflyttning till B-divisionen.