Norsk ilska efter Petter Northugs tips till Samuelsson

Tarjei Bö förlorade spurtstriden mot Sebastian Samuelsson. Det fick Vetle Sjåstad Christiansen att ryta ifrån – mot Petter Northug.
– Vi får sätta honom i giljotin och döma honom för landsförräderi, säger norrmannen till Expressen.

ANNONS
|

Sebastian Samuelsson tog ett VM-brons i jaktstarten efter att ha klättrat åtta placeringar.

Bronset kom efter ett dramatiskt avgörande.

På slutvarvet stod kampen om bronset mellan Samuelsson och norrmännen Vetle Sjåstad Christiansen och Tarjei Bö.

Samuelsson spurtade ner Tarjei Bö

Christiansen fick ge sig ganska tidigt men Samuelsson och Bö följdes åt hela vägen till upploppet där Samuelsson la i en extra växel och spurtade till sig bronset.

Att han vann spurtuppgörelsen kan Samuelsson bland annat tacka Petter Northug för. Tidigare under mästerskapet har Samuelsson berättat att han fått tips på hur man ska spurta av norrmannen.

– Både med Petter och i laget har vi pratat mycket om spurten. Ska man gå på vänstersidan mot mål är inte det mest optimala, då är det risk att man blir stängd. Men jag vågade inte vänta och gå på högersidan. Jag satsade allt på ett kort och försökte vara snabb när jag kom i sugen efter utförsbacken, säger Samuelsson till Expressen.

ANNONS

”Sätta honom i giljotin”

Vetle Sjåstad Christiansen är inte nöjd med att Northug hjälpt Samuelsson.

– Efter allt han sagt om Sverige genom åren skulle han väl ge tillbaka här och hjälpa lite, säger Christiansen och fortsätter:

– Vi får sätta honom i giljotin och döma honom för landsförräderi. Och stå och spotta på honom på Karl-Johan.

LÄS MER:Sebastian Samuelsson vinner VM-brons i jaktstarten

LÄS MER:Bommar och sega ben – svenskorna utan medalj

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS