Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Calle Halfvarsson var långt efter segraren i tremilen.

Norsk dubbel i tremilen – ingen svensk topp 15

Calle Halfvarssons "upp och ned"-form fortsätter. I tremilen i Beitostølen åkte svensken in på en blek 58:e plats – över sex minuter bakom segraren Sjur Røthe.

I Lillehammer beskrev Halfvarsson säsongsstarten som "upp och ner", efter att inte alls hängt med i 15 kilometersloppet, men sedan varit nära pallen i jaktstarten.

Den tendensen fortsatte i Beitostølen.

- Finns inte så mycket att säga, jag har bara en skitdag helt enkelt, jag har väldiga problem med det här föret, säge Halfarsson i SVT.

Halfvarsson var långt efter redan efter halva loppet, 15 kilometer, när han låg på 28:e plats. Och efter att han aldrig riktigt kom in i loppet fortsatte placeringarna att dala för 29-åringen, som till slut åkte in på 58:e plats, långt efter täten.

Om vi borde vara oroliga för hans form? Oklart.

- Det går enligt plan, men just nu går det lite väl upp och ner. Nu går det lite ner igen, men jag hoppas att jag vaknar till liv kommande helg.

Loppet blev i stället en norsk uppgörelse där Sjur Røthe drog ifrån efter halva loppet och vann klart före Martin Johnsrud Sundby. Trea blev ryssen Andrej Melnitjenko och samtliga placeringar från ett till tio togs av norrmän och ryssar.

Bäste svensk blev Viktor Thorn på 18:e plats, Jens Burman slutade 22:a och Daniel Rickardsson 40:e.