Norrköping bröt Malmös förlustnolla

ANNONS

Det var upplagt för svensk fotboll i yppersta toppklass när allsvenskans toppduo – och tillika de senaste två säsongernas mästare – Malmö FF och IFK Norrköping ställdes mot varandra i ett sommarvarmt Skåne. Och visst bjöds publiken på en riktigt underhållande seriefinal när gästerna vann med 2–1.

Sent avgörande

I takt med att våren framskridit har MFF allt mer utkristalliserat sig som ett lag som väntar till slutminuterna för att avgöra matcherna.

Den här gången fick laget smaka på sin egen medicin. Med kvarten kvar sköt lagkaptenen Markus Rosenberg in ledningsmålet från nära håll. Men på två hörnor inom loppet av tre minuter vände Norrköping på steken.

ANNONS

Först stötte Daniel Sjölund in kvitteringen från nära håll och kort därefter upprepade Kalle Holmberg tricket. Därmed tappade MFF poäng på hemmaplan för första gången den här säsongen.

- Det är två sekvenser där vi är lama och försvarar dåligt. Det känns extra surt att förlora efter att vi totaldominerat och fått matchen exakt dit vi ville, sade en besviken Markus Rosenberg, som tillade att han var förvånad över Norrköpings tillknäppta taktik.

- Norrköping brukar spela jättefin fotboll med yttrar som skär in från kanten, men nu gick spelet främst ut på att deras innerback slog diagonala långbollar. De spelar en helt annorlunda fotboll efter att Janne (Andersson) lämnade.

Malmötränaren chockad

Inför matchen fanns det frågetecken kring Malmös decimerade försvarslinje.

Ordinarie trion Behrang Safari, Anton Tinnerholm och Franz Brorsson var samtliga avstängda, medan Pa Konate och Rasmus Bengtsson fortsättningsvis huserar i sjukstugan. Med timmen spelad kom nästa försvarssmäll för Malmö när mittbacksreserven Felipe Carvalho linkade av planen skadad. Tränaren Magnus Pehrsson vill dock inte skylla oredan som uppstod i straffområdet i samband med Norrköpings två hörnmål på spelarna som vikarierade i försvaret.

ANNONS

- Det är vi som lag som inte reder ut hur vi ska försvara i de situationerna. Visst är det tillfälligheter, men känslan är att vi går av i takt och är lite tama. Det känns väldigt onödigt och jag är lite chockad att vi får noll poäng tanke på hur matchen såg ut.

Norrköpings seger innebär att man nu endast är ett poäng bakom serieledande Malmö.

TT

ANNONS