Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Norrköpings Kalle Holmberg avgjorde i 2–1-segern borta mot Kalmar.

Norrköping knappar in på AIK

Seger mot Kalmar med 2–1 och Norrköping är tvåa i allsvenskan. Upp till AIK är det sex poäng med fyra matcher kvar. 

Norrköping gjorde inte sin bästa match för säsongen. Men det blev tre poäng i en match där Kalmar hade fler chanser, men Kalle Holmberg avgjorde med en kvart kvar att spela. 

- Det var ett riktigt fint inlägg av Ian (Smith). Vi får ögonkontakt tidigt och jag tänker bara att det gäller att vara snabbare än Viktor Elm här, säger Kalle Holmberg som språngnickade in segermålet. 

- Riktigt skönt. Vi gör ingen bra match idag, så att vi kan vinna trots det gör det extra skönt, säger Holmberg. 

Guldjakt

Tre poäng som kan visa sig viktiga i slutet. Det är alltså bara sex poäng till serieledande AIK som tappade poäng i derbyt mot Djurgården. Men någon guldjakt är det få i Norrköping som är sugna på att prata om. 

- Jaså den, jag trodde jag skulle få prata om matchen, säger lagkapten Andreas Johansson, men fortsätter ändå:

- Det finns mycket kvar att jobba på och med. Vi kan bara koncentrera oss på vad vi ska göra. Nu ska vi analysera den här matchen och sedan fokusera på Östersund. Och det är allt vi ska göra. 

Något de inte tänker göra är att ta med sig så mycket från matchen mot Kalmar. För Norrköpingsspelarna var rörande överens om att det här inte var någon bra prestation. 

- Det är ju en gräsmatch och det är alltid lite jobbigare. Vi är inte alls bra i första halvlek, konstaterade Kalle Holmberg. 

- Men vi får ett mycket viktigt psykologiskt mål där i slutet av första. Sedan pratar vi ihop oss i halvtid, ingenting var ju bra i första. I andra får vi lite mer boll och får upp tempot, även om vi inte är speciellt bra i andra heller, menar Andreas Johansson. 

Missnöjd Kalmartränare

Men det räckte i alla fall till tre poäng. 

- Vi tar med oss det. Nu ska vi bara jobba på. Det är fyra matcher kvar och det är klart att vi vill vinna, säger Kalle Holmberg. 

För Kalmar blev det en ny förlust, trots stundtals bra spel och flera bra chanser. 

- Klart jag tycker att vi borde haft med oss en poäng från den här matchen. Eller tre, det hade varit bättre, säger Kalmartränaren Henrik Rydström.