Norrbys tränare Simon Eriksson, näst längst till höger på övre raden. Arkivbild.

Norrbys skräll – vände mot Helsingborg

|

Norrby tog en rejäl skalp i superettans 17:e omgång.

Laget vände hemmamatchen mot tabelltrean Helsingborg under de avslutande minuterna och vann med 3–2.

Oke Akpoveta satte både 1–0 och 2–1 för bortalaget, men det räckte alltså inte till poäng. Abdelrahman Saidi kvitterade till 2–2 medan inbytte Gzim Istrefi tryckte in segermålet. Alla mål kom i andra halvlek.

Samtidigt som HIF:s skrällförlust plockade Öster en 3–1-seger i Varberg och är nu bara två poäng efter Helsingborg, som innehar kvalplatsen till allsvenskan.

Falkenberg är en pinne bakom Öster sedan laget nådde en poäng borta mot Gais efter en sen 1–1-kvittering.

Längre ner i tabellen vann Syrianska bottenmötet med Frej med 3–2. Syrianska hoppade därmed upp ovanför det nedre kvalstrecket, precis före Norrby.