Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

AIK-tränaren Rikard Norling var inte nöjd med sitt dubbelbyte där Eero Markkanen (svart) var en av de som kom in i 77:e minuten. Här dras han omkull av Hammarbys Johan Persson.

Norlings byte förstörde för AIK

Rikard Norling tvekade aldrig. Tränaren tog på sig förlusten mot Hammarby.

I 77:e minuten bestämde sig Rikard Norling för sina sista byten. Sulejman Krpic och Jesper Nyholm ersattes av Eero Markkanen och Amin Affane.

Resultatet blev dock inte vad han önskade sig.

Norling trodde att dubbelbytet skulle ge AIK kraft i forceringen. I stället blev det tvärtom – och två minuter senare avgjorde Pa Dibba för Hammarby.

"Tappade kraften"

- Tyvärr måste jag konstatera att precis innan deras mål gjorde vi ett byte där vi faktiskt, kanske på grund av målet men kanske av bytet i sig, tappade kraften och greppet, sade han.

- Bytet jag gjorde var mindre bra, helt enkelt. Det påverkade våra chanser i slutet av matchen att forcera korrekt. Det är surt. Bytena bygger på en iver att vinna matchen... Man lär sig.

- Det var pulsen, övertaget, känslan att vi hade det i vår säck. Att vi vinner med bara lite push till spelarna. Det var bara lite till som de behövde för att vinna.

Vad var det konkret som hände för er efter bytet?

- Vi tappade greppet. Vi fick inget spelövertag, vi fick ingen bredd, vi låser inte fast bollen, vi chanser bara i stort sett och helt plötsligt såg deras mittbackar ut att vara världsklasspelare. Det ena ger det andra, de växer och så...

"Balansgång"

Kristoffer Olsson:

- Det är som beslut på planen. Det är en balansgång. Det kändes som att vi hade bra kontroll där ett tag, att målet snart skulle komma. Samtidigt kan man förstå honom, att man vill satsa ännu mer offensivt när man har kontroll.

En annan sak som grämde Rikard Norling var den uteblivna verkan av AIK:s övertag.

- För vår del känns det som att vi har ett spelövertag men inte kan omsätta det i tillräckligt tydliga målchanser, sade han.

- Jag måste titta lite djupare i det där, om vi ska välja andra vägar eller justera något så att vi får ut mer effekt av att vi faktiskt driver spelet ganska kraftigt.