Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
AIK:s tränare Rikard Norling grubblar inför säsongens första Stockholmsderby.

Norling orolig inför mötet med Michelsen

Fyra poäng på två matcher har gett arbetsro. Men inför derbyt mot Hammarby finns det ändå en viss oro. AIK-tränaren Rikard Norling vet inte var han har Jakob Michelsen.

Vad har motståndartränaren för idéer? Hur skickliga är vi på att bryta ner deras planer?

Det är två av många tankar som Rikard Norling ofta går och grunnar på inför AIK:s matcher. Och kanske lite extra till måndagens derby mot Hammarby på Friends Arena.

Anledningen: Stockholmsrivalens nye tränaren Jakob Michelsen, som senaste var ansvarig för Sønderjyske i danska ligan.

- Jag kan inte honom, säger Norling.

- Det är det som är det speciella med nya tränare. Med Micke (Häckens tränare Mikael Stahre) visste vi i princip allt. Han trodde vi skulle göra så och då gjorde vi si. Jag kan ju han som min egen bror. Här har jag ingen aning.

Fokuserar på sitt

För att ordning på taktiken förlitar Norling sig till det spel han vill att AIK ska spela.

- Här och nu känner man väl att vi har en styrka i att vi fokuserar på vårt eget. Vi har en idé som vi har jobbat med under en tid och ur det perspektivet, när man möter en tränare som man inte kan lika väl, så är det någonting som faller i någon trygghet och att man i stället riktar in sig mer på det, säger han.

"Bättre offensivt"

AIK har inlett säsongen med 0–0 mot Häcken (hemma) och 2–1 mot Elfsborg (borta), och det är två matcher som Rikard Norling känner sig hyfsat nöjd med.

- Hemma fick vi inte till det som vi ville. Å andra sidan var det premiär. I andra var det bättre offensivt och fortsatt stabilt, säger han.

- Nu är det en ny match med nya förutsättningar. Vi är igång och vi är redo att ta oss an nästa match... Det här med arbetsro är ju ganska skönt och det gör att vi bara kan jobba utan att spilla energi på andra saker.

Hammarby har startat allsvenskan med 1–2 mot IFK Norrköping (borta) och 1–1 mot Kalmar FF (hemma).