Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Norge efter fiaskot: VM är huvudmålet

Noll poäng. Noll mål. Fiasko kort och gott, enligt norsk media. Men Norges svenske förbundskapten Martin Sjögren sitter säkert.

Norges fotbollslandslag tränas av svenskar, Martin Sjögren (damer) och Lars Lagerbäck (herrar). Och så kommer det att förbli.

Norges fotbollsdamer hade en liten chans att gå vidare i sista gruppspelsmatchen mot Danmark. Men en ny förlust i "derbyt" innebär att Sveriges grannland är utslaget.

Norskorna tog inte en enda poäng, gjorde noll mål och släppte in fyra. "En kraftig utvärdering" är att vänta, enligt Norges fotbollsförbund, men det finns inget spelarmissnöje med förbundskapten Sjögren.

- Jag har inte fått något intryck av det. Återkopplingen i kväll (i måndags) har varit positiv och vi går vidare, sade Nils Johan Semb enligt tidningen Verdens Gang.

Sjögren, som har vunnit tre SM-guld som tränare – senast med Linköping 2016, anställdes i december förra året. Ordföranden i norska fotbollsförbundet hänvisar till en långsiktig satsning.

- Även om vi skulle ha gjort det bättre i EM var det här ett delmål, men VM är huvudmålet.

Sjögren vill sitta kvar, och utveckla anfallsspelet.

- Jag är anställd för att utveckla norska damlandslaget för att bli ett lag som kan vara med och prestera resultat på internationella scenen i framtiden. Jag kommer fortsätta att jobba hårt för att göra det här bättre. Vad andra tycker och tänker bryr jag mig inte särskilt mycket om.