Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Anna Nordqvist. Arkivbild.

Nordqvist tvåa efter hole-in-one

Med en hole-in-one håller sig Anna Nordqvist kvar i toppskiktet i Europatourtävlingen i golf i spanska Sitges. Hon är fyra slag efter ledaren Melissa Reid.

Det var på det 13:e hålet, 149 meter långt, som bollen gick direkt i hål på utslaget.

"Jag var inte på något bra humör efter att ha gjort bogey på tolvan, men slog en bra järnsjua. Jag har varit nära (hole-in-one) flera gånger de senaste åren, men ingen har gått i, så jag var ganska nöjd med att faktiskt sätta den", säger Nordqvist till tourens webbplats.

Den svenska världstian gick på 67 slag, fyra under par, under den tredje ronden, och är tio under par totalt. Hon delar andraplatsen med ytterligare tre spelare. De är fyra slag efter ledaren Melissa Reid, England. Reid gick nio under par och klättrade från sjätte till första plats inför slutvarvet.

"Det var häftigt att se Mel skjuta ett lågt resultat. Jag har fortfarande inte klurat ut hur jag ska putta på de här greenerna, men hoppas att jag kan komma på det och nå henne (Reid) i morgon", säger Nordqvist.

Nordqvist, som spelar på USA-touren, gör ett gästspel i Europa. Hon har spelat bra i vår och vann en tävling i Phoenix i mars.