Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Nordqvist jagar Solheim-plats i British Open

Anna Nordqvist har drabbats av körtelfeber. Men golfstjärnan är på plats i Skottland för att spela British Open – och för att säkra en plats i Solheim Cup-laget.

Anna Nordqvist spelade US Open i mitten av juli med körtelfeber. Trots sjukdomen kommer hon att göra ett försök att spela British Open, som inleds på torsdag på Kingsbarns i Skottland.

- Jag har legat i sängen och vilat så mycket jag kunnat de två senaste veckorna för att tillfriskna och det går verkligen framåt. Sen hoppas jag på hyfsat väder under tävlingen för att orka bättre, säger hon.

Spelar för wildcard från Sörenstam

Sverigeettan ser årets näst sista major som ett test på var hon står inför "huvudmålet" Solheim Cup senare i augusti. Men hon är inte garanterad en plats i laget utan är beroende av ett wildcard från Europalagets kapten Annika Sörenstam.

Nordqvist tvingades ställa in en tävling i Skottland förra veckan vilket innebar att hon inte nådde upp i sex tävlingar på Europatouren i år vilket är ett krav för att få en plats.

"Jag måste nu förlita mig på kaptenens val på söndag för nå laget. En besvikelse eftersom jag verkligen ville spela mig in i Annikas lag", skriver Nordqvist på sin Instagram.

Minskat träningsdosen

Efter körtelfebern har hon minskat träningsdosen och har sällskap av en läkare.

- Symptomen på körtelfeber varierar mellan individer så man kan inte göra några jämförelser med andra personer. Hur lång tid det tar att bli helt frisk vet jag inte, men jag kommer att dra ner på träningen enligt min doktors rekommendationer, säger hon till Sportbladet.

- Känns det inte okej så kommer jag absolut att bryta. Just nu känns det så pass bra att jag vill prova den här veckan, men jag vet inte hur det känns efter 18 hål ännu.

- Huvudmålet är fortfarande Solheim Cup och därför vill jag känna efter var jag står den här veckan.

Nordqvist har vunnit en major, LPGA-mästerskapen 2009. Nu är förväntningarna rejält nedskruvade.

- Förväntningarna, eller snarare förhoppningen, är att kunna fullfölja tävlingen och fortfarande känna att jag kan spela Solheim Cup.

Solheim Cup spelas den 14-20 augusti i amerikanska Iowa.