Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nora Mörk grät av glädje efter säkrade EM-guldet.  Bild: Viasat
Nora Mörk grät av glädje efter säkrade EM-guldet. Bild: Viasat

Nora Mörks tårar efter EM-guldet

Norge knäckte de regerande mästarinnorna från Frankrike och vann EM-finalen med 22–20.
För åttonde gången är Norge Europamästare.
Storstjärnan Nora Mörk brast ut i tårar efter matchen.
– Det känns overkligt, säger Mörk.

Norge har gått obesegrat genom hela mästerskapet och lyckades även vinna finalen i handbolls-EM mot Frankrike.

Starten på första halvleken var mycket jämn med strålande insatser från båda målvakterna. Men ju längre halvleken gick tog norskorna över allt mer och ledde som mest med fem bollar, mycket tack vare just målvakten Silje Solberg som hade en räddningsprocent på 47 i paus och mittnian Stine Oftedal som storspelade och satte tre mål i första halvleken. Och Norge gick till halvtidsvila med en 14–10-ledning.

Till den andra halvleken bytte Frankrike målvakt, ut gick veteranen 34-årige Amandine Leynaud och in kom Cléopatre Darleux. Och ersättaren fick till en början stopp på norskorna.

LÄS MER: TV-experten Johanna Ahlm om saknaden efter familjen under EM

Nora Mörks tårar efter tunga tiden

I mitten av andra halvleken hade Frankrike nästan jagat ikapp. Alexandra Lacrabère satte 15–16 på straff i den 44:e minuten. Därefter följde ett mycket jämnt spel.

I den 50:e minuten var Frankrike ikapp när Kalidiatou Niakaté satte 18–18. Därefter följde tre mållösa minuter innan Grace Zaadi kunde ge Frankrike ledningen på straff men målfarliga Nora Mørk kvitterade kort därefter och i den 57:e minuten gav Mørk Norge ledningen med 20–19 – det orkade Frankrike inte repa sig ifrån och Norge kunde ta nationens åttonde EM-guld.

Turneringens bästa målskytt blev högernian Nora Mörk, som i tv-intervjun efteråt inte kunde hålla tårarna borta.

– Det känns overkligt. Det känns som att jag har drömt. Har jag det? Jag vet inte. Ursäkta språket, men det är så jävla skönt att vi slog Frankrike, säger hon i Viaplays sändning.

LÄS MER: Handbollsstjärnan Julia Eriksson, 26, i våldsam bilolycka

Nora Mörk grät i intervjun

Nora Mörk har haft en tung period utanför handbollsplan. Mörk har de senaste åren genomlidit dubbla korsbandsskador och en privat jobbig period när privata bilder på henne läckte ut på internet.

Dessutom bröt hon kontraktet med rumänska storklubben CSM Bukarest i somras sedan hennes mamma drabbats av bröstcancer.

– Jag är så stolt över att ha tagit mig tillbaka, det har funnits perioder där jag tvekat på om jag någonsin skulle klara av att göra det. Men jag har fått så mycket hjälp och stöd från mina vänner och familj. Det är bara tack vare dem. Nu är vi tillbaka på tronen igen där vi hör hemma, säger Mörk.

Nora Mörk bröt ihop under intervjun efter guldet. Bild: VIASAT
Nora Mörk bröt ihop under intervjun efter guldet. Bild: VIASAT