Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Alex Norén. Arkivbild.

Norén trea – avslutade med eagle

Ledarduon Tiger Woods och Rory McIlroy tappade mark, men för Alex Norén pekar det uppåt. Efter en avslutande eagle ligger svensken delad trea efter två rundor.

Alex Norén behöver bli som sämst sexa den här veckan för att vara en av de 30 som får spela finaltävlingen i PGA-tourens slutspel Fedex Cup på East Lake i Atlanta.

Det ser lovande ut halvvägs in i tävlingen på Aronimink Golf Club utanför Philadelphia.

Norén hade gjort två birdies och femton par när han kom till sitt sista hål på fredagen, en par 5:a på 550 meter.

Där satte Norén punkt med ett rejält utropstecken. Tredjeslaget, med en wedge från runt 55 meter, gick rakt i hål och betydde en eagle för Norén. Efter rundorna 64–66 ligger han totalt tio under par och delar tredjeplatsen.

Efter första dagen delade stjärnorna Tiger Woods och Rory McIlroy ledningen efter att ha inlett med 62 slag, men de föll båda tillbaka under andrarundan. McIlroy gick på 69 slag och är delad sjua på nio under par, medan Tiger Woods avslutade med två bogeys för 70 slag och en delad tolfteplats.

Xander Schauffele, som slåss om det sista wildcardet till USA:s Ryder Cup-lag, leder på 13 under par och är två slag före engelsmannen Justin Rose.

Henrik Stenson måste spela på topp i helgen för att kvalificera sig för finaltävlingen. Han får inte bli sämre än fyra, men ligger efter rundorna 66–69 på delad 31:a plats.