Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Norén tia – sex slag efter Spieth

I US Masters och US Open missade Alex Norén kvalgränsen. I British Open är han på par och delad tia, med sex slag upp till ledaren Jordan Spieth inför helgens spel.

Världsnian Norén följde upp sin inledande 68-runda med att behöva 72 slag på Royal Birkdale under fredagen.

Men insatserna var i stort sett jämbördiga.

Vädret visade sig nämligen från sin allra sämsta sida, med stundtals både hårda vindar och ösregn, och det var rejält svårspelat. Alex Norén klarade av att hålla ihop spelet bra, trots en tung start med bogeys på hål 2, 3 och 7.

- Ett under par från åttan är jag verkligen nöjd med, säger han.

Bra känsla inför helgen

Den kraftiga vinden påverkade även puttningen, som inte alls höll Noréns normala standard. Ett par dåligt slagna puttar i början gjorde 35-åringen osäker på greenerna.

- Det är klart att man får tvivel när man inte hittar speeden på greenerna, säger han.

Det är ändå med en ganska skön känsla han ser fram emot de två avslutande rundorna. Norén tror inte att avståndet uppåt är omöjligt att hämta in om spelet fungerar.

- Jag tycker att jag spelar ganska bra från tee och det är väldigt viktigt på en sådan här bana. Kan jag få lite bättre ordning på järnen in mot green, och lite flyt i puttningen så att man inte behöver tänka så mycket, så känns det ganska bra inför helgen, säger Norén.

Årets bästa major

Trots karriärens bästa år bakom sig har Alex Norén haft fortsatt svårt att lyckas i majors. Nu har han bevisat för sig själv att det går att spela bra golf även i stortävlingarna. British Open är redan årets bästa major, eftersom han missade "cutten" i de två som har spelats hittills.

- Det är väldigt skönt. Jag har tänkt på det under veckan att jag måste få till bättre spel i majors. Därför kändes det bra, att trots en dålig början i dag gå ett under par därifrån och ligga delad tolva (till slut delad tia) eller något, säger Norén.

Även Henrik Stenson – två slag efter Norén och på delad 24:e plats – får spela vidare i helgen. Debutanten Alexander Björk har däremot spelat klart efter rundorna 75–73.