Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Alex Norén är med i segerstriden i Wilmington. Arkivbild.

Norén slåss om första segern i USA

Åtta segrar i Europa, ingen i USA. På söndagen kan Alex Norén jämna ut statistiken. Den svenska golfstjärnan är delad tvåa inför avslutningsrundan i Wilmington, North Carolina.

Alex Norén kan vara på väg mot sitt stora genombrott på USA-touren. Världstolvan är ett slag från ledningen inför sista dagens spel på Eagle Point-banan vid Atlantkusten.

Norén gick den tredje rundan i fortsatt hård vind fyra slag under par för sammanlagt -7. Han kommer att gå i ledarboll med amerikanen Patrick Reed, -8, på söndagen.

Svensken har vunnit åtta gånger på Europatouren, varav fyra förra året, men känner sig inte helt hemma i USA.

- Jag är inte van vid att spela här men det är trots allt golf och liknande banor. Jag försöker utveckla mitt spel så att jag ska klara av det men det är tufft med resorna och familjen, sade Norén i C Mores sändning.

Det kunde ha blivit ännu lite bättre, eftersom Norén treputtade både på det 16:e hålet, för rundans enda bogey, och på den avslutande greenen där han hade en bra birdiechans på par 5-hålet.

Det är tätt i toppen och många om segern. Hela 18 spelare finns inom fyra slag. En av dem är David Lingmerth som är på delad 14:e plats med fyra under par.

Tävlingen utgör genrep för nästa veckas stortävling Players Championship, den så kallade femte majorn.