Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Alex Norén gick den första rudan på Augusta National på två över par.

Norén letar bättre känsla – Spieth glödhet

Under de sista nio hålen skapade Alex Norén sig bättre chanser på Augusta National, men han fick nöja sig två över par efter första rundan. Vaknade till gjorde även spelkamraten Jordan Spieth – US Masters-vinnaren 2015 svarade för fem raka birdies och leder majortävlingen med två slag.

Direkt efter öppningsvarvet av årets US Masters skulle Alex Norén knalla över till drivingrangen på Augusta National.

- Jag ska gå och träna lite efteråt nu. Jag ska försöka komma in i en lite bättre känsla, säger Alex Norén till TT.

Han hade inte den bästa känslan efter sina första sju hål i sin andra start i Masters. Då var Norén tre över banans par efter bogey på hål 1, 2 och 7.

"En ganska tung start"

- Det var en ganska tung start. Då får man ju inte världens skönaste känsla i kroppen, säger han.

- Jag hade lite problem med järnspelet. Jag kommer inte nära nog. Jag får birdiechanser från tio meter som bäst under första nio, fortsätter svensken.

Under de sista nio hålen blev det bättre. Efter två raka birdies – hål 14 och 15 – var Norén igång, men dessvärre blev det en bogey nästa hål och en slutlig 74-runda, två över par. Han är placerad i mitten av startfältet och har goda chanser att för första gången få spela även i helgen på Augusta. I Mastersdebuten i fjol missade Norén kvalgränsen.

Norén gick i samma boll som Jordan Spieth, som var glödhet under avslutningen av öppningsrundan. Den 24-årige amerikanen leder tävlingen på sex under par efter att bland annat ha gjort fem raka birdies på hål 13–17.

- Det är bara den första rundan och jag vet lika väl som alla andra att allt kan hända här på Augusta, säger Spieth på en presskonferens.

Har tre majortävlingar

Spieth har varit i ledning i Masters efter den första rundan tre gånger på fem starter i den klassiska tävlingen. När han som 21-åring vann majortävlingen 2015 ledde han just från start till mål. Sedan dess har Spieth tagit ytterligare två majorsegrar (US Open 2015 och British Open 2017) och han har även två andraplatser i Masters.

Spieth är två slag före landsmännen Tony Finau och Matt Kuchar (-4). Ett koppel av spelare – däribland svensken Henrik Stenson och nordirländaren Rory McIlroy – är tre slag från ledning (-3).