Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Alex Noren. Arkivbild.

Norén i The Open – utan sin caddie

Lagom till British Open tvingas Alex Norén till en nödlösning. Caddien Lee Warne har problem med yrsel och kan inte bära svenskens klubbor.

Alex Norén är en flitig vinnare med totalt fem titlar sedan i juli förra året. Segrarna har kommit tillsammans med caddien Lee Warne, men i årets tredje golfmajor måste Norén klara sig utan sin parhäst. Warne fick problem med yrsel i samband med Scottish Open i förra veckan.

- Han kände sig halvdan torsdag och fredag och sedan blev han jättedålig i fredags kväll. Nu ska han göra massa tester och skit, så han struntar i den här veckan, säger den svenske världsnian efter måndagens träningsspel på Royal Birkdale.

Förhoppningsvis ska det sena caddiebytet inte påverka Norén alltför mycket i British Open, som inleds på torsdag. Ersättaren Mark Crane, till vardags caddie åt fransmannen Romain Langasque, är ett bekant ansikte för Norén.

- Jag har haft Mark och jag gillar honom. Han gick för mig tre tävlingar i början av 2015, när jag kom tillbaka efter handledsskadan, säger han.

Tillsammans blev duon bland annat tvåa i Europatourtävlingen Desert Classic i Dubai.

- Jag vet hur han jobbar. Det är ordning och reda och han är snabb med nummer och allt, så man behöver inte tänka på det. Det är sånt som kan störa annars.