Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Vännerna Kristoffer Broberg och Alex Norén är båda tre under par efter den tredje rundan av Nordea Masters på Barsebäck.

Norén hoppas på favorit i repris

Alex Norén måste plocka fram storspelet för att få fira en tredje Nordea Masters-titel. Har han konserverat formen från förra helgen kan det vara möjligt.

Förra söndagen var Alex Norén sju slag från ledningen i stortävlingen brittiska PGA-mästerskapet på Wentworth i England. Då avslutade den färske världsåttan med en 62-runda (tio under par), svepte förbi toppkonkurrenterna och vann med två slag. Något liknande lär krävas under söndagen av Nordea Masters på Barsebäck.

- Det vore ju härligt, men Barsebäck är en tuff bana och det krävs att du spelar väldigt bra, säger Alex Norén, som är tre under par och sex slag från ledande Chris Wood, England.

"Måste spela extremt bra"

Barsebäck är inte banan som bjuder på de riktigt låga resultaten. Banrekordet för mästerskapsbanan är 67 slag (Lee Slattery, 2009).

- Du måste spela extremt bra för att ha en chans hela tiden. Om banan var mycket kortare kunde du ha satsat allt, men detta är en ganska lång bana, säger Norén.

Å andra sidan är det inte en optimal bana för att spela defensivt och försvara en ledning, menar han. Om det blåser på bra vid den skånska västkusten kan Norén & Co jaga toppen på allvar och samtidigt kan det gå åt andra hållet för spelarna framför.

- Är vinden tuff kan någon som ligger runt oss skjuta fyra-fem under, säger Norén.

Han har vunnit Nordea Masters två gånger tidigare – 2011 på Bro Hof och 2015 på PGA National utanför Malmö. Under den tredje dagen av årets upplaga fick Norén gå i sällskap med vännen Kristoffer Broberg. De får spela ihop även under avslutningsrundan.

- Vi har ju inte lirat ihop på tävling på länge. Det är jättekul och vi hänger ju vid sidan av banan och på banan när vi tränar. Man behöver ju lite stöd när man är några slag efter och få igång varandra lite. Få lite bra stämning, säger 34-åringen och fortsätter:

- Vi är glada för varandra. Vi har inte haft så mycket rivalitet.

Broberg är tillbaka efter skada och har i år missat kvalgränsen i de fyra Europatourtävlingar han spelat.

- Det är skönt att få fyra varv. Jag har haft diskbråck och tre diskbuktningar i ländryggen och sedan har jag problem i vänsterknäet, säger 30-åringen, som 2015 vann en Europatourtävling i Kina.

Wood leder med ett slag

Någon målsättning inför slutvarvet har inte Broberg, som tillsammans med Norén och göteborgaren Niklas Lemke är främsta svenskar på en delad 17:e plats på tre under par.

- Jag är bara glad över att spela fyra varv, säger han.

Chris Wood har vunnit tre gånger på Europatouren, slutat trea i British Open (2009) och var med i Europalaget i Ryder Cup 2016. Nu jagar engelsmannen sin första seger i Nordea Masters – han är ett slag före italienaren Renato Paratore och fransmannen Benjamin Hebert.

- Det är där du vill vara. Jag ska bara fortsätta spela som jag gjort de två senaste dagarna, säger Chris Wood.