Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Alex Norén jublar efter sin sänkta putt på 18:e hålet mot Bryson DeChambeau.

Norén en sliten hjälte efter Ryder Cup-segern

Ryder Cup-debuten tog på krafterna. Efter en intensiv men oförglömlig vecka väntar lite välbehövlig vila för Alex Norén.

Alex Norén ser trots allt oförskämt pigg ut när TT träffar honom på Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris, morgonen efter den europeiska Ryder Cup-triumfen på Le Golf National.

Han och frun Jennifer har klivit upp tidigt efter lagets firande på det lyxiga spelarhotellet nära slottet i Versailles. Känslorna efter skrällen mot de amerikanska stjärnorna har så sakta börjat sjunka in.

- Det var jävligt skönt att slå USA, kollar man på vilka vi slog så är det otroligt. Firandet var bra, de hade en dj där också, så vi körde på – men det var ändå hyfsat lugnt, säger Norén.

"Tagit musten ur en"

Hemma i Stockholm väntar tvååriga dottern Iris och två veckor utan tävlingsspel för Alex Norén. En nödvändig paus efter en höst som har slitit på svensken, inte minst mentalt. Det är inte bara urladdningen i själva Ryder Cup som har kostat energi.

- Det här har kanske tagit musten ur en lite mer eftersom det var första Ryder Cup. Först ville man ta en plats i laget, sedan ville man prestera veckorna innan för att få spela så många matcher som möjligt. Och jag har aldrig känt mig så spänd och förväntansfull som när jag spelade första matchen i fredags. Nu ska det bli skönt att ta det lite lugnt, säger Norén som vann två av sina tre matcher i succédebuten.

Väntar barn i december

Han spelar närmast PGA-tourtävlingen i Sydkorea, 19–22 oktober, och sedan WGC-tävlingen i Shanghai veckan därpå. Runt jul väntas tillökning i familjen, men det kommer inte att påverka 36-åringens tävlingsschema nämnvärt eftersom tiden kring årsskiftet är lite av golfens lågsäsong.