Nedflyttad. Mario Kempe startar hockeysäsongen i Arizona Coyotes farmarlag Tucson Roadrunners. Arkivbild.
Nedflyttad. Mario Kempe startar hockeysäsongen i Arizona Coyotes farmarlag Tucson Roadrunners. Arkivbild.

Nio svenskar petade till AHL

NHL-starten närmar sig och lagen spikar sina trupper. Dagen före premiären har nio svenskar förpassats till farmarligan AHL.

ANNONS
|

Mario Kempe får lägga NHL-drömmen på is ett tag till. Forwarden är ny i Arizona Coyotes men har fått beskedet att han får starta säsongen i Tucson Roadrunners.

- Klart att jag är besviken och lite deppig, men det gäller att inte gräva ner sig. Jag vet att jag kan spela i NHL, säger Kempe till Expressen.

ANNONS

28-åringen kom till Arizona som free agent i maj efter tre säsonger i KHL-laget Vitiaz Podolsk men har spelat matcher under NHL-försäsongen.

Gustav Forsling (Chicago), Alexander Nylander (Buffalo) och San José-trion Filip Sandberg, Marcus Sörensen och Joakim Ryan har gått samma öde till mötes. Liksom Torontos Calle Rosén och Timothy Liljegren samt Colorados Anton Lindholm.

Lillebror Nylander spelade oftast i Rochester Americans förra säsongen, förutom fyra matcher för Buffalo, och får starta säsongen i farmarlaget. Forsling gjorde 38 matcher för Chicago i fjol men petas nu vilket innebär att Blackhawks är utan svenska utespelare, bara målvakten Anton Forsberg är blågul i truppen.

19-årige forwarden Jesper Bratt, förra säsongen i hockeyallsvenskan och AIK, får chansen i New Jerseys trupp.

Patrik Nemeth får en andra chans. Den svenske backen dumpades av Dallas Stars men har fått kontrakt med Colorado Avalanche och gör svenskarna Gabriel Landeskog och Carl Söderberg sällskap.

NHL-säsongen startar i natt.

TT

ANNONS