Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Nima Kadivar tar över IFK Göteborg futsals damlag

En allvarlig knäskada stoppar IFK Göteborgs Nima Kadivar från spel den här säsongen.
Då tar han över som tränare för klubbens futsaldamer.

I somras skadade IFK Göteborgs Nima Kadivar knät svårt i den andra semifinalen mot AFC Eskilstuna i SM-slutspelet i futsal. Både främre korsband och menisk i vänster knä skadades och 26-åringen, med landslagsspel på meritlistan, missade SM-finalen och utlandsäventyret som låg framför honom.

– Jag var på väg att hamna utomlands nu och spela futsal på heltid. Det är en dröm jag haft. Nu kom bakslaget, sa han till GP efter skadan.

Kadivar var då fast besluten att komma tillbaka till futsalplanen.

– Jag har kommit tillbaka innan och det finns inget annat är att komma tillbaka nu också. Ska jag avsluta ska jag göra det på mina två ben och inte bäras ut.

LÄS MER: Allvarlig knäskada för Nima Kadivar – missar SM-finalen och utlandsdrömmen

Något spel den här säsongen blir det dock inte. Kadivar tar i stället över som huvudtränare för klubbens damlag, som vann SM-guld i våras.

– Vi har sedan säsongsavslutningen letat efter en ny huvudtränare för vårt starka damlag. När det dessvärre stod klart att Nima skadade sig såpass illa att spel kommande säsong inte var möjligt föll det sig naturligt att Nima istället skulle ta över damlaget kommande säsong. Han känner föreningen utan och innan och är dessutom väl bekant med damtruppen då han varit med runt lagets organisation även tidigare i olika sammanhang, säger Daniel Skarp, vice ordförande IFK Göteborg Futsal, till klubbens hemsida.

Nima Kadivar säger själv till hemsidan:

– Jag ser verkligen fram emot det här, det är såklart en stor ära att få vara huvudansvarig för ett representationslag inom IFK Göteborg. Jag har varit på plats ett tag nu och tjejerna har verkligen anpassat sig och tagit till sig information snabbt. Det viktigaste för mig är att hjälpa tjejerna att ta nästa steg i sin futsalutveckling, och bli ännu bättre. Vi är regerande mästare och det medför att det kommer bli ännu tuffare i år för tjejerna då alla lag kommer vilja slå oss, och göra sin bästa match mot just oss.

Laget inleder seriespelet den 18 oktober med hemmamatch mot Ektorp FK i Prioritet Serneke Arena.