Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Nilssons uppvisning: Krossade konkurrenterna

Stina Nilsson visade klassen i Tour de Ski-premiären. Svenskan vann överlägset sprinten och skaffar sig därmed ett fint utgångsläge i totalen.

Stina Nilsson fick en smakstart på Tour de Ski. Hon var snabbast i fristilssprintens kval, snabbast i kvartsfinalen och semifinalen – och var överlägsen även i finalen.

– Det är bara superlativ, det var helt underbart. Sättet som hon genomför det här loppet på är fantisktiskt, säger SVT:s expert Anders Blomquist.

Norskan Maiken Caspersen Falla, förra säsongens segrare i sprintcupen och ledare i årets sprintcup, försökte hänga med i finalen men var chanslös när Nilsson lade i högsta växeln några hundra meter före mål.

– Hon är alltid stark, så jag visste att det skulle bli fajt in på upploppet, säger Nilsson till SVT.

Nilsson skaffade sig förutom ytterligare en världscupseger även ett ypperligt utgångsläge inför resten av touren i och med att hon samlade ihop sammanlagt 60 bonussekunder.

– Jag är stolt över att säga att jag leder Tour de Ski, säger hon.

Charlotte Kalla, som gjorde comeback i världscupsammanhang efter sina hjärtproblem, åkte liksom Evelina Settlin och Maria Nordström ut i kvartsfinalen. För Maria Rydqvist och Emma Wikén var det färdigttävlat redan efter kvalet.
Tour de Ski fortsätter på nyårsdagen med 5 kilometer masstart i klassisk stil.

 

 

 

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.