Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Nilssons glädje dagen efter guldet

Stina Nilsson fick dagen efter bragden se sitt guldlopp för första gången. Då var det nära tårar igen för "Super-Stina". – Jag blir jättestolt över det jag ser, säger hon till Kanal 5.

Under tisdagen krossade Stina Nilsson sina konkurrenter och bärgade OS-guldet i sprint. Nilsson kunde defilera in i mål efter att ha ryckt ifrån sina konkurrenter.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

När hon senare fick OS-guldet runt sin hals så kom tårarna från prispallen.

LÄS ÄVEN: Nilsson om tårarna: ”Är bara en människa”

Dagen efter guldet gästade hon OS-studion hos Discovery och fick då för första gången se hela sitt guldlopp igen.

LÄS ÄVEN: Nilsson överlägsen i finalen – fixade nytt svenskt guld

Efter att ha fått se videon av sitt lopp så var det nära för tårarna igen hos Stina Nilsson som nu gått ifrån Silver-Stina till Super-Stina.

– Det lockar ju en till att börja gråta igen. Jag blir jättestolt över det jag ser och får väldigt bra minnen och det var ju ganska nyss, säger hon i sändningen.

– Jag har ju sett idrottare gråta tidigare på pallen men trodde inte jag skulle vara en som gjorde det. Jag brukar inte gråta på pallen men det fanns inget alternativ nu efter allt som jag har gått igenom för att stå där. Det är så mycket som kommer tillbaka och det är svårt att prata om det igen utan att börja gråta. Jag har ju drömt om det här sedan jag var liten.

Nilsson kände även tidigt under tisdagen att det skulle bära långt – men guldet vågade hon inte räkna hem förrän hon korsat mållinjen i finalen.

– Jag kände att det här är min dag. Jag kände att jag återhämtade mig bättre än någonsin men jag fick lärdomar från Lahtis förra året att inte ta ut något i förskott. Så jag tog verkligen inte ut något innan jag var över mållinjen, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.