Stina Nilsson står förmodligen över Tour de Ski i vinter.
Stina Nilsson står förmodligen över Tour de Ski i vinter.

Nilsson står över Touren

Stina Nilsson har bestämt sig för att stå över Tour de Ski. Allt för att komma så väl förberedd till OS som möjligt.

ANNONS
|

Hela försäsongen har Stina Nilsson varit hemlighetsfull om sina planer för Tour de Ski. Men under skidförbundets medieupptakt i Solna kom till slut ett besked från den 24-åriga sprintspecialisten.

- Jag har gjort en plan A, plan B och plan C. Som det ser ut nu finns Tour de Ski inte med i min plan A, säger Nilsson som slutade trea i Touren förra säsongen.

ANNONS

TT: Vad ska du göra i stället?

- Jag kommer att försöka prioritera att få en längre träningsperiod på snö hemma i Sverige. Och att hitta ett lugn och samla på mig bra energi.

Tidigare har även Charlotte Kalla meddelat att Touren inte finns med i hennes säsongsplan. Flera andra svenska landslagsåkare tvekar – och Stina Nilsson lämnar samtidigt en öppning för kraftprovet med sju tävlingar på nio dagar.

- Bara för att jag säger en sak nu betyder det inte att jag inte kommer att stå på starlinjen då. Men plan A är som sagt att inte åka.

Touren startar den 30 december i Lenzerheide, Schweiz, med målgång i Val di Fiemme, Italien, den 7 januari. OS i Pyeongchang invigs den 9 februari.

TT

ANNONS