Karlskrona jublar efter säsongens första seger på bortais. Blekingelaget vann med 4–2 borta mot Malmö.

Nilsson: "På tiden att vi vann borta"

Efter nio raka förluster på bortais denna säsong fick Karlskrona äntligen jubla utanför Blekinge. Bottenlaget besegrade Malmö med 4–2 i Skåne.

Den 28 februari vann Karlskrona borta mot Leksand. Sedan dess har laget spelat tio bortamatcher, varav nio denna SHL-säsong, och samtliga har slutat med förlust.

Borta mot Malmö kom dock den där efterlängtade trepoängaren. Blekingelaget vann med 4–2 – trots att Malmö vann skotten med 43–26.

"Håller ju inte"

- Det håller ju inte att bara ta poäng hemma. Det här var väldigt skönt – det var på tiden att vi vann borta. Det var nästan en lättnad, säger backen Henrik Nilsson, som svarade för ett mål och en matchavgörande framspelning.

TT: Har det satt sig i huvudet?

- Det är klart att man tänker på det. Nu sade vi att vi går ut och krigar och jobbar hårdare än vad Mamlö gör, säger Nilsson.

Redan efter 23 sekunder vispade Nilsson in ledningsmålet i Oscar Alsenfelts vänstra kryss.

- Det kan inte bli bättre. Jag skickade bara i väg pucken och sedan kommer spelarna framför. Jag ser inte att den går in. Så det var väldigt skönt att se de andra börja jubla, säger 26-åringen.

Knappt halvvägs in i den tredje perioden trampade Nilsson runt allt och alla innan han serverade Morten Madsen läget fram till matchavgörande 3–1.

- Jag fick upp farten rejält, säger Henrik Nilsson och skrattar.

Några minuter senare reducerade Rhett Rakhshani i numerärt överläge, men närmare än så kom aldrig Malmö. Sett över hela matchen tryckte annars Malmö på rejält, men om inte Johannes Jönsson stod i vägen hade Karlskronamålvakten hjälp av såväl stolpen som ribban. Å andra sidan hade även Karlskrona två puckar i målramen – plus en missad straff av Mattias Guter.

- En otrolig krigarseger rakt igenom. Från början till slut, säger Karlskronatränaren Ove Molin.

"Mentalt tufft"

Henrik Nilsson tror att det vänder nu för bottenlaget Karlskrona.

- Om vi jobbar såhär kommer vi ta fler poäng. Det är jag övertygad om. Det är inget snack, säger backen.

Malmötränaren Peter Andersson:

- Vi får lite tuffa mål mot oss att hantera. Framför allt tvåan och trean där vi har haft spelövertag innan. Det blir mentalt tufft, säger han.