Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Victor Nilsson Lindelöf Bild: JOEL MARKLUND

Nilsson Lindelöf bojkottar TV4 efter vårens rapportering

TV4 och Fotbollskanalen gick ut med uppgifter om att Victor Nilsson Lindelöf avböjde en landslagssamling för att vännen John Guidetti inte var uttagen.
Nu väljer United-backen att bojkotta dem – trots att TV4 är sändande bolag, rapporterar Sportbladet.

Redan i fjol valde Victor Nilsson Lindelöf, tillsammans med målvakten Robin Olsen, att bojkotta media under en landslagssamling. Nu väljer den förstnämnda att göra något liknande – men endast mot TV4 och Fotbollskanalen, rapporterar Sportbladet.

Beslutet ska grunda sig i de rapporter som framkom i samband med landslagets EM-kvalmatcher mot Rumänien och Norge i våras. Nilsson Lindelöf tackade nej av privata skäl den gången (han och frun Maja blev föräldrar under den aktuella samlingen), men Fotbollskanalen, som ingår i TV4-gruppen, kom med uppgifter om att anledningen var att nära vännen John Guidetti ej var uttagen.

Bojkottar utvalda medier

Uppgifter som Victor Nilsson Lindelöf länge avstod att kommentera, men som han senare – i en intervju av Viasat – bemötte:

– Folk spekulerar alltid i vad som ligger bakom saker och ting. Det jag inte kan förstå är hur folk inte kan respektera att det är en personlig anledning. För mig är det helt sjukt att man inte bara kan respektera det och släppa det, sade han bland annat då.

Nu har saken alltså mynnat ut i en bojkott av utvalda medier, som stjärnan valt att inte prata med under pågående landslagssamling.

"Självklart tråkigt"

– Vi tycker självklart att det är tråkigt att Victor Nilsson Lindelöf väljer att inte prata med oss, men vi respekterar Victors beslut, säger Erik Westberg, sportchef på TV4, till Sportbladet.

Han bekräftar att det är TV4 och Fotbollskanalen som berörs av Lindelöfs bojkott.

– Som vi fått det förklarat det för oss bygger beslutet (om bojkott) på tidigare publiceringar från oss om honom. Det har att göra med hela publiceringen i samband med hans återbud till landslaget i våras, fortsätter Westberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.