Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nilsson: "Kommer bli rafflande tävlingar"

Stina Nilsson kunde inte rå på Maiken Caspersen Falla den här gången heller. Norskans seger i världscupsprinten i Drammen skapar dramatik inför avslutningen på säsongen.

Fram till lårskadan i Otepää i januari stormade Stina Nilsson fram i längdspåren och radade upp sprintsegrar. Och trots att hon nyss har kommit tillbaka i tävlingsform – Nilsson tog VM-silver bakom Maiken Caspersen Falla häromveckan – toppar hon fortfarande den totala sprintcupen.

Men efter världscuptävlingen i norska Drammen är försprånget nästan borta.

Stina Nilsson leder fortfarande sprintcupen, men med två sprinttävlingar kvar – i Falun på lördag och i Québec nästa vecka – är hon bara 13 poäng före Caspersen Falla.

- Hon är superstark, det är imponerande. Det kommer att bli riktigt rafflande tävlingar, säger Nilsson om fortsättningen.

"Gjorde mitt bästa"

Sprinten i Drammen var Nilssons första tävling efter ett framgångsrikt VM i Seefeld. Svenskan tog sig till final och såg ut att gå mot en pallplats, men på upploppet syntes det att hon nog ändå fortfarande saknar lite av den explosivitet som hon visade upp före skadan.

Världsmästaren Maiken Caspersen Falla vann, och Nilsson fick till slut sig nöja sig med en fjärdeplats, slagen också av norskan Astrid Uhrenholdt Jacobsen och ryskan Natalja Neprjajeva.

- Jag gjorde mitt bästa, det är surt att bli fyra men jag hade inte mer krafter i dag. De var bättre än jag. Jag får ut det jag har med de förutsättningarna jag har, säger Stina Nilsson till SVT.

Alla sex svenska damer gick vidare från kvalet, men Nilsson var den enda som tog sig till final. VM-hjälten Maja Dahlqvist åkte ut i semifinal medan det tog slut i kvarten för Jonna Sundling, Ida Ingemarsdotter, Hanna Falk och Johanna Hagström.

Säsongens bästa

På herrsidan stod Oskar Svensson för säsongens bästa insats då han tog sig till final efter att ha gått vidare på tid från kvartsfinalen och kommit tvåa i semifinalen. I finalen kunde varken han eller någon annan hota Johannes Høsflot Klæbo. Norrmannen, som tog tre guld på VM, var överlägsen och vann avstannande. Oskar Svensson fick nöja sig med en femteplats.

- Det känns otroligt tungt just nu även om det är säsongens bästa lopp. Jag kände mig pigg inför finalen och låg ungefär där jag ville, men jag får inte riktigt till det i sista kurvan inför upploppet. Det är otroligt trist, jag trodde att det skulle gå bättre i finalen, säger Svensson till SVT.

Calle Halfvarsson åkte ut i semifinal. Marcus Grate, Johan Häggström, Viktor Thorn och Teodor Peterson åkte ut i kvartsfinal.