Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Nilsson jagar revansch

Hon har haft en tuff start på VM och är utan medalj efter tre lopp Men Stina Nilsson får ingen vila – hon kör tisdagens 10 kilometer också. – Jag ser fram emot loppet, säger Nilsson.

Landslagsledningen presenterade på måndagen vilka som får köra tisdagens klassiska lopp över 10 kilometer. Charlotte Kalla är regerande världsmästare på distansen, och naturligtvis självskriven.
– Det känns jättekul att vi är fem tjejer som får chans att ställa oss på linjen imorgon, säger Kalla.

"Ger arbetsro"

Hon knep bronset på i skiathlon och imponerade där under den första, klassiska delen.
– Det ger lite arbetsro och framför allt är det kul att tänka på den klassiska delen där det kändes som att det flöt på väldigt bra. Så det tar jag med mig, säger Kalla.

Stina Nilsson har missat tre heta medaljchanser hittills, men tyckte själv att formen kändes bättre under söndagens sprintstafett. Men hur det kommer att kännas imorgon har hon ingen aning om.
– Jag vet aldrig hur det kommer att kännas innan jag sticker iväg ur startporten. Men jag ser fram emot loppet, säger Nilsson.

"Försökt hålla humöret uppe"

Även Ida Ingemarsdotter kommer att åka på tisdagen – liksom Hanna Falk, som ju petades från sprintstafetten trots att hon blev bästa svenska med sin fjärde plats i det individuella loppet.
– Det är kul att få chansen och inte bara sitta på hotellet och kolla på de andra, säger Falk.

– Jag har försökt hålla humöret upp, träna på och heja på de andra. Och jag gläds åt Charlottes brons, så humöret har varit på topp på rummet, säger Falk, som bor i samma rum som Kalla.

Falk besviken

Hon medger att det var en besvikelse att inte få köra sprintstafetten.

– Det var tufft, det ska jag inte sticka under stol med. Det är aldrig kul att bli åsidosatt och jag hade laddat för den tävlingen. Men får acceptera det och försöka ge den energi man har till tjejerna och peppa dem istället. Men det var ju synd att det inte blev någon medalj.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.