Stina Nilsson är redo för sprinten i Drammen. Arkivbild.
Stina Nilsson är redo för sprinten i Drammen. Arkivbild.

Nilsson: "Har försökt att njuta"

Tankarna och känslorna är sorterade efter skid-VM i Seefeld. Med en utvilad hjärna tar Stina Nilsson ny sats mot världscupens återstående tävlingar.

ANNONS
|

Efter två guld, sprintstafett och stafett, och ett silver, sprint, var Stina Nilssons VM-packning något tyngre på hemresan.

Väl hemma i Östersund har hon mått bra av framgångarna, underhållstränat och vilat hjärnan inför världscupsäsongens avslutande tävlingar.

- Jag har försökt att njuta av det, samtidigt som jag inte har fått njuta för mycket för jag vill ju fortfarande göra tre tävlingshelger, säger hon.

ANNONS

"Vila hjärnan"

TT: Hur har du njutit?

- Framför allt med att vila hjärnan.

- Det känns som att det är lite mer avslappnat nu men jag har alltid mycket fokus på vad jag vill, och det har jag fortfarande. Helt avslappnad blir jag inte förrän säsongen tar slut.

För Nilsson, som fortfarande leder sprintcupen, handlar det om tre tävlingar och redan på tisdagen är det dags för sprint i Drammen.

- Det ska bli spännande att köra. Drammen är en väldigt speciell bana där upploppet är i motlut. Och det är en stadssprint, så det brukar vara bra stämning och bra förhållanden.

"Antagligen bra"

TT: Och hur är det med låret i dag?

ANNONS

- Jag ska ju tävla i Drammen, så det är väl antagligen bra.

TT: Ingen fara alls?

- Oavsett om det hade varit det så hade det inte varit någonting jag skulle säga. Jag tänker på att jag ska fokusera på att jag ska tävla.

Efter Drammen har stjärnan tänkt köra säsongens två återstående tävlingar; Falun i helgen och i Québec den 22–24 mars.

- Sedan kanske det inte blir alla lopp men jag har absolut planerat att åka till de tävlingsorterna, säger Stina Nilsson.

TT: Vad avgör vilka lopp du kommer köra?

- Hur loppen känns. Jag tog lopp för lopp i VM och jag kommer ta lopp för lopp nu också. Det funkade väldigt bra för mig.

ANNONS

- Sprinterna kommer absolut vara prioriterade.

TT

ANNONS