Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Lukas Nilsson gjorde sju mål mot Qatar.

Nilsson: "En av mina bättre landskamper"

Lukas Nilsson reste sig efter ett par tuffa smällar – och sköt sju av Sveriges mål i rysarsegern mot Qatar i VM.

Kiels och handbollslandslagets vänsternia hade inget vidare EM för ett år sedan, men spelar på en annan nivå så här långt i VM.

Inte minst mot Qatar.

Lukas Nilsson pangade in sju mål – däribland sex av de tretton första svenska – och var den som nästan på egen hand höll Blågult kvar i matchen i början av andra halvlek. Det qatariska försvaret gav också Nilsson två tuffa smällar, men det satte inte stopp för den stekhete skåningen.

- Det var en bra match, även om jag ska sätta något till. Men det viktiga är att vi kommer ifrån matchen med två poäng, säger Nilsson självkritiskt.

Förbundskapten Kristján Andrésson var mer generös med berömmet efter 23–22-segern i Köpenhamn:

- Han är 22 år och långt framme för sin ålder. Han tar ett stort ansvar och har förtroende att göra det också, så det är kul när han får utdelning. Det har synts hela hösten i Kiel att han har lyft sitt spel ytterligare en nivå.…

Medan de tidigare triumferna har varit mer av lagsegrar fanns nu ett par tydliga matchhjältar i Sverige. Det höll även Andrésson med om efter en match som lämnade en del frågetecken kring det svenska spelet.

- De som kliver fram mest är Lukas, "Palle" (Andreas Palicka) och "Zacke" (Mattias Zachrisson), säger han.

- Vi kämpade in den här segern och det var viktigt, förra året i EM förlorade vi när vi gjorde den här typen av matcher.