Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nils van der Poel utesluter inte flytt till Göteborg

Under onsdagen klipptes banden för ett nytt lägenhetsprojekt vid Masthuggskajen i Linnéstaden. På plats bland köpare och utvecklare fanns OS-guldmedaljören Nils van der Poel, som själv är på jakt efter ett nytt boende
– Jag har lite nätverkande här i Göteborg som jag är intresserad av, så det är möjligt att jag slår rot här.

Vid Masthuggskajen på Första Långgatan börjas det nu byggas på höjden. Över 1000 bostäder planeras och nu ligger bottenplattan klar för det första huset där 100 lägenheter som ännu inte finns redan är sålda.

– Det här må vara 129 bostäder men det är de första bostäderna i en enorm satsning för Göteborgs stad som kommer mynna ut i 1300 bostäder i området. Det blir 6000 arbetsplatser och en helt ny stadsdel där vi öppnar upp Göteborg mot havet, sa Stadsbyggnadskontorets ordförande Hampus Magnusson (M).

Med sig hade han den hemliga gästen Nils van der Poel som i snöfallet klippte bandet med en guldsax. Fastighetsutvecklaren Anor är en av Nils van der Poels äldsta sponsorer som varit med honom länge.

– Det är första gången jag klipper ett snöre med en guldsax så det ville jag inte missa, men det roligaste är att samverka med de här människorna som betytt så mycket för mig, säger Nils van der Poel.

Har fortfarande inget eget hem

På plats fanns många som ville ta selfies och få autografer. Det var också många som var nyfikna på om de skulle få en olympisk mästare som granne.

– Haha, jag har faktisk inte bestämt mig för var jag ska bo så jag ska inte stänga någon dörr. Jag låter det vara osagt.

Det kan bli så att du bosätter dig i Göteborg?

– Absolut, jag har några heta kandidater. Göteborg är en av dem.

Efter OS berättade Nils van der Poel att han inte hade ett eget hem att komma hem till. Samma situation gäller fortfarande.

– Just nu studsar jag runt mellan hotell, vänner och familj men jag ska bestämma mig ganska snart. Det beror på hur arbetssituationen utvecklar sig, var det är lämplig att bo.

Nils van der Poel som är från Trollhättan har blivit ortens kanske största profil. Men han tror inte att det blir några problem om han väljer att bo någon annanstans.

– Haha, jag har inte märkt så mycket bitterhet, tvärtom, det finns mycket kärlek så jag tror inte de har något emot det.

LÄS MER: Så ska Masthuggstorgets nya höghus se ut

LÄS MER: Tusentals hyllade Nils på torget i Trollhättan

LÄS MER: van der Poels nya jobb: utveckla fjällturism

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.