Nils van der Poel lovar nytt svenskt VM-guld

Först säkrade Nils van der Poel Sveriges första VM-guld på 5 000 meter sedan 1973. På söndag ska han ta hem ett till guld i favoritdistansen.
– Om man inte lyckas slå mig på 5 000 meter så kommer man inte kunna slå mig på 10 000 meter, och det säger jag med all ödmjukhet, säger han till Sportexpressen.

ANNONS
|

Sverige har skridskofeber. Inrikes har sjöarna frusit till is och blivit populära besöksmål.

I torsdags såg också Nils van der Poel till att åka hem ett VM-guld i skridsko när han segrade på 5 000 meter.

En guldmedalj och ett nytt personligt rekord för 24-åringen från Trollhättan, som dessutom innebar det första svenska guldet på distansen sedan 1973.

På söndag är det dags igen för van der Poel – då i 10 000 meter.

Enligt honom den svåraste längden, men samtidigt den som han gillar mest.

– Jag har inte funderat supermycket på söndagens lopp, men om man inte lyckas slå mig på 5 000 meter så kommer man inte kunna slå mig på 10 000 meter, och det säger jag med all ödmjukhet, säger han till SportExpressen i samband med den digitala pressträffen inför loppet.

ANNONS

Efter ett två år långt uppehåll gjorde guldmedaljören i december den sjunde snabbaste tiden någonsin på 10 000 meter.

I januari förbättrade han tiden med ett mästerskapsrekord i allround-EM i Hereenveen.

Det förklarar också självsäkerheten.

– Jag tror att en idrottsman ska tro på sig själv, jag vet vad jag kan och det tycker jag att man kan säga som idrottare. Sen är det kanske inte så smart att säga det rakt ut i media, men det får jag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS