Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Nicklas Lasu tror inte på "guldbaksmälla"

Han var med och vann SM-guld 2016 – och han var med om det tidiga uttåget i slutspelet säsongen därpå.
Den här gången tror Nicklas Lasu att Frölunda är mer redo att upprepa succén direkt.
– Det känns som att man tagit lärdom av det lite mer, och är mer förberedda för den här säsongen, säger hemvändaren.

En efter en släntrade Frölundaspelarna ut på den nyspolade isen i Frölundaborg under måndagen. Någon som själv medger att åkningen inte var på topp är hemvändande Nicklas Lasu.

– Det kändes risigt. Men det är alltid svårt, det första passet, det känns lite vingligt och man missar puckar och ramlar och sådär. Men det är tur att det går fort att få tillbaka känslan, säger 29-åringen.

Vi såg inte att du ramlade i alla fall ...

– Nej, men det var nära typ vartannat skär, fortsätter Lasu.

I våras slutade säsongen som bekant i moll, när hans Kärpät föll i en avgörande sjunde match i finalen mot HPK. Efter det blev det alltså klart för en hemkomst till Göteborg.

"Känns som att man tagit lärdom"

– Det känns bra att vara tillbaka. Jag vill vara här och vi har kört en sommarträning här nu och jag tycker att vi ligger bra till. Sedan är det självklart extra roligt att vara tillbaka nu när jag varit borta två år, konstaterar Lasu.

Ser du nån tydligt skillnad från senast du var här?

– Ja, att nu när Frölunda vann allt förra året igen, att man är mer förberedd på året efter. När vi vann 2016 var det ju första gången för många nya spelare. Att vinna dubbeln det året och sen börja säsongen igen ganska snart efter ... Det känns som att man tagit lärdom av det lite mer, och är mer förberedda för den här säsongen, säger Nicklas Lasu.

LÄS MER: Frölunda tog första skären för säsongen

– Man kanske var lite väl nöjd lite för länge eftersäsongen 15/16 där. Nu känns mer mentaliteten som att "ja, nu har vi gjort det här, nu går vi vidare". Lite mer den känslan från spelarna kan jag få nu.

Att ni är många hemvändare inför den här säsongen, vad betyder det?

– Nej men jag tror det är många som vet vad som gäller. Och det gör hela processen med hur vi tränar uppför oss och så vidare, den processen blir mycket enklare. Allt är som vanligt redan första dagen när det är killar som redan varit här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.